De nieuwste berichten…!

De organisatie is nu nog in volle gang. Er zijn al wat dingen duidelijk geworden, maar nog niet alles is reeds “in beton gegoten”, dus er kunnen zich nog veranderingen voltrekken…

20 juli 2022

De linnen tas, die de stichting aan de eerste klanten meegeven zal op de 17e september.

Wie tijdens de Fantasticon-III een boek of tijdschrift aanschaft bij de tafel van de Stichting Fantastische Vertellingen (en evenzeer voor wie dat reeds vooraf deed, met de melding het bestelde op te komen halen op 17 september) kan (…zo lang de voorraad strekt…) dat mee naar huis tronen in een voor dat doel speciaal ontworpen, linnen tasje.

Met daarop het nieuwe, door Ingrid Heit ontworpen logo van de Stichting Fantastische Vertellingen! Het principe van het doosje komt daarin terug (de overige logo’s van de stichting zijn veelal op doosjes gebaseerd) en natuurlijk de vrije pen.

Een handig, herbruikbaar tasje, waar je graag mee gezien wordt! Wie het eerst komt, die het eerst maalt! Zorg er dus voor dat je er op tijd bij bent. Op de zaterdag van 17 september gaat het festijn van start vanaf 10:00 uur. We moeten noodgedwongen de deuren weer sluiten om 17:00 uur.

Oh ja: geen zin in verzendkosten? Geen probleem! Typ bij het afrekenen via de webshop (dat kan tijdens een van de laatste stappen) de kortingscode Fantasticon-III in en geef daarmee aan, dat je je spulletjes op 17 september zelf wilt komen ophalen. Je moet wel voor €10 of meer bestellen. Deze code werkt tot 15 september 2022. En het is dan ook ophalen, dus. Maar dan kunnen we ook even kouten bij het tafeltje van de Stichting Fantastische Vertellingen, toch?

Op Fantasize verscheen een interview met de semper idem van de Stichting Fantastische Vertellingen, waarin hij uitgebreid aan het woord komt over de distributie van fantastische waanverhalen, het illegale drukwerk en het verspreiden daarvan onder onschuldige burgers!

Talloze slachtoffers waren daarvan het gevolg: hun hele hebben en houden besteden ze aan deze onzin…

22 juni 2022

Er bereiken ons berichten dat er in De Rustende Jager geen kamers meer vrij zijn voor de nacht van vrijdag op zaterdag…
(Dit staat overigens los van het lunch-arrangement, dat uiteraard nog onveranderd gereserveerd kan worden.)

5 april 2022

Het is nu bekend, wat de liefhebbers van een vooraf gereserveerde lunch zal interesseren, op 17 september 2022.

Klik HIER voor het lunch-arrangement van De Rustende Jager (Venneperweg 471).
(Opmerking: de lunch wordt op de plek van de Fantasticon-III afgeleverd, rond 11:30 uur, maar deze lunch kan tot uiterlijk vrijdag 16 september 2022/12:00 uur besteld worden en er dient vooraf, met behulp van iDeal, betaald te worden…
Na dat moment kan het alleen nog telefonisch (+31252629333, optie 3) en uitsluitend in overleg.)

11 januari 2022

Wilt u meer weten over de duiding van de ontwikkelingen, zoals beschouwd door de Stichting Fantastische Vertellingen, dan kunt u hier een interview bekijken dat Robin Rozendal op haar YouTube-kanaal had met Remco Meisner over sciencefiction, fantasy, horror en meer.

18 december 2021

Gelukkig is vanaf nu ook het boeken voor twee nachten, dus vanaf vrijdagmiddag voorafgaand aan de Fantasticon-III tot en met zondagochtend na afloop van de conventie, mogelijk. Bij een uitstekend hotel, op spuugafstand van het evenement en met een aantrekkelijke korting bovendien.

17 december 2021

Het heeft eventjes geduurd, maar inmiddels hebben we een koppeling kunnen realiseren met het nabij de conventie gelegen Hotel De Rustende Jager. Daarmee kunnen bezoekers nu vooraleerst een voordelige overnachting boeken voor zaterdag 17 september op zondag 18 september, dus na afloop van het evenement. Via de pagina De locatie (klikbaar vanaf de bovenkant alhier) kan uw kamer, tegen gereduceerd tarief, geboekt worden. We zijn nog in afwachting van een mogelijkheid om ook van vrijdag 16 op zaterdag 17 september, dus voorafgaand aan de Fantasticon-III, ook zoiets te kunnen regelen. Ook dat zal vast nog wel goed komen.

Hetzelfde geldt voor de lunch, die we ook willen aanbieden via een link op diezelfde pagina en die tot aan de ochtend van 17 september 2022 besteld moet kunnen worden. De koppeling naar dat maaltje is nog niet geconcipieerd. Maar daarvoor is de tijdsdruk uit de aard der zaak ook heel wat minder.

28 september 2021

Wie dat wil, kan vanaf nu financieel bijdragen aan enige onvermijdbare kosten. Zo zullen er flyers over de Fantasticon-III worden gedrukt en posters worden gemaakt. De flyers delen we uit, leggen we her en der neer op drukbezochte plekken. De posters gaan we op allerlei plekken ophangen.

Dat drukwerk maken kan jammergenoeg niet gratis.

De Stichting Fantastische Vertellingen is daarom blij met uw financiële donatie, ongeacht de grootte ervan: één Euro?; een paar Euro?; honderd Euro? – Het is allemaal welkom. Wat we daarvan nu nog niet nodig hebben, houden we apart voor het komende jaar. Uw gift dient uitsluitend deze bijeenkomst, dit jaar of volgend jaar.

U kunt uw bijdrage overmaken aan IBAN rekening NL76TRIO0788867660, bij Triodos Bank, welke rekening op naam staat van pr1ma in Nieuw Vennep.

Bij voorbaat dank!

18 september 2021

De afspraken met het wijkcentrum zijn bezegeld. Hetzelfde geldt voor afspraken met de mensen die workshops en lezingen of Koffieklets voor hun rekening nemen. Voor de Schenkerij kunnen we nog wel wat meer hulp gebruiken, dus het zoeken gaat voort. Er is gesproken met De Rustende Jager en zij zullen met een arrangement komen voor een lunch op 17 september 2022 en voor een hotelkamer ten behoeve van slaapplaats zoekende gasten.

11 september 2021

De Bemoste Beeld-prijswinnaars Tais Teng, Frank Roger en Mike Jansen hebben zich als vrijwilligers opgeworpen om mee te doen in de activiteiten van de conventie. Dat maakt het voor bezoekers aantrekkelijker, want wie wil er immers niet op de foto met een van dergelijke individuen? En ze dragen bovendien bij in de vorm van lezingen, workshops, artshows en ze staan doodgemoedereerd drankjes te verstrekken om dorstigen mee te laven – ook dergelijke prijswinnaars zijn uiteindelijk dus toch gewoon nèt echte mensen!

28 augustus 2021

De Terdoopbestellng van Ganymedes-21 heeft plaatsgevonden en ook is de Bemoste Beeld-prijs uitgereikt (aan Mike Jansen). De eerste gedachten aan iets dat wat minder lawaaiig, koud en onpersoonlijk is dan deze jaarlijkse bijeenkomst op het station van Nieuw Vennep spookt ons door het hoofd, maar hoe het dan beter zou kunnen is lastig om te verzinnen. We doen dit immers al op deze manier sinds 2013 of zo, dus het is enigszins in het DNA gekropen…