De Fantasticon-IV grijpt waarschijnlijk, net als de voorgangers in 2022 en 2023, ook weer in 2024 plaats in het wijkgebouw Linquenda, Oostmoor 52 te Nieuw Vennep. Deze locatie bevindt zich aan de rand van een woonwijk met veel groen en in de directe nabijheid van ‘n supermarkt (Hoogvliet). Even verderop bevindt zich een tweede winkelcentrum, waar nog veel meer te vinden is: verscheidene winkels, eet- en drinkgelegenheden, hotels en restaurants. In het wijkgebouw vinden we alles dat voor een conventie waarde toevoegt: voldoende ruimte voor deelnemende particulieren, verenigingen en stichtingen om zichzelf te presenteren. En daarnaast een plek voor tegelijkertijd beoogde lezingen, workshops en presentaties.

wijkgebouw Linquenda
wijkgebouw Linquenda in Nieuw Vennep

Het wijkgebouw Linquenda wordt bestierd door de Stichting Maatvast en deze stichting spant zich tot het uiterste in om er een waarachtige “ont-moetingsplek” van te maken: mensen ont-moeten elkaar, vaak in het kader van een creatieve setting, kunst en cultuur. Een goede plek derhalve, voor het onder de aandacht brengen van fantastische kunst en het arrangeren van ontmoetingen tussen mensen die daarin een rol spelen, als lezer, schrijver of uitgever.

Op geringe afstand van deze locatie zijn verscheidene eetgelegenheden gevestigd en wie er, na een hapje of een al dan niet alcoholisch drankje, geen trek heeft om aan het eind van de dag meteen weer naar huis te rijden, kan gebruik maken van een goed hotel (het stikt van de hotels, we zitten immers vlakbij Schiphol).

Op de locatie van het wijkgebouw Linquenda kunnen gedurende de dag drankjes worden besteld en genuttigd. De barman of -vrouw is afkomstig uit de cohorten van vrijwilligers: van tijd tot tijd wisselt de ploeg, opdat de drankverstrekker niet de hele dag hoeft te schenken en af te rekenen, maar af en toe zelf ook even rond mag lopen om een praatje te maken, de tentoonstelling te bekijken of een workshop te bezoeken. Er is immers genoeg te doen.

In het gebouw van het wijkgebouw Linquenda kunnen wij u waarschijnlijk straks zelfs iets te eten aanbieden. Er is voorzien in een Fantasticon-luncharrangement:

Wat de maaltijd betreft bevelen wij dit jaar onze oude ‘partner-in-crime’, de B&B Broodjesboetiek (aardig dichtbij, op het station van Nieuw Vennep gelegen) aan! Je kunt naar hun website gaan (klik HIER) en bestellen wat je maar wilt. Kies voor de optie AFHALEN en vul vervolgens bij “opmerkingen” deze tekst in: Fantasticon-V. Als je dat braaf doet, is het niet noodzakelijk voor meer dan €15 te bestellen – die eis vervalt daardoor. Ze komen wat je bestelt om ±13:00 uur allemaal in één keer brengen en doen daarom daarover niet flauw!
Is het intussen al zaterdagochtend geworden? Geen nood, je kunt je bestelling ook telefonisch nog doorgeven op de betreffende zaterdag in september (we weten nog geen exacte datum), maar doe dat dan wel zo vroeg mogelijk: ‭+31 252 67 33 11‬.

Overigens staat het eenieder natuurlijk vrij om een boterhammetje mee te tronen, of om gebruik te maken van een of meer van de bovenvermelde arrangementen, of zich te vervoegen bij de plaatselijke middenstand: er zijn verscheidene winkels aanwezig waar u uit de aard der zaak óók iets te eten kunt aanschaffen.

Wie meer trek heeft in iets oriëntaals en zich wil verheugen in de bij Nederlanders zo bekende Chinese keuken, kan zich bijvoorbeeld wenden tot het Chinees-Indische restaurant Lotus, dat vlakbij de eerst genoemde uitspanning gelegen is: Venneperweg 483; tel. +31-(0)252-674 501.

Wie overnachtingsmogelijkheden zoekt, kan gebruik maken van de aanbieding van het hotel restaurant De Rustende Jager:

Wie wil overnachten van vrijdag op zaterdag, of van zaterdag op zondag, of van vrijdag tot aan zondag, kan terecht bij De Rustende Jager in Nieuw Vennep, zo lang er nog kamers beschikbaar zijn natuurlijk.

Je moet dan je kamer boeken via de website van het hotel en daarbij de kortingscode

//fantastische-vertellingen\hotelkamer2024

gebruiken: dan ontvang je maar liefst 10% korting op de normale kamerprijs!

Op de locatie zijn in 2024, zo verwachten wij, in ieder geval ongeveer een tiental uitgevers, zelfpubliceerders en kunstenaars vertegenwoordig. Dat aantal kan worden gezien als een ondergrens. Op dit moment moeten alle afspraken nog gemaakt worden, maar zodra we meer weten over de aanwezigen zullen we dat hier vermelden.

Meer informatie over de locatie en de indeling in verschillende ruimtes, met activiteiten van verschillende aard, vindt u vanaf DEZE PLEK.

Wilt u meer weten over de duiding van de ontwikkelingen, zoals beschouwd door de Stichting Fantastische Vertellingen, dan kunt u hier een interview bekijken van Robin Rozendal met Remco Meisner over sciencefiction, fantasy, horror en meer en hier een ander interview over boeken, beurzen en fans.

logo Fantasticon
logo Fantasticon

ORGANISATOR

Stichting Fantastische Vertellingen
Geddingmoor 32 – 2151 DK Nieuw Vennep
+31651917129
https://www.fantastischevertellingen.nl
info@fantastische-vertellingen.nl