Ooit, toen de wereld nog jong was en alle (inmiddels) oudgedienden van de Stichting Fantastische Vertellingen nog mooi, organiseerden we van alles in Amsterdam. Wat je tegenwoordig misschien een redactie zou noemen, kwam bijeen in het ouderlijk huis van de oprichter. De gesprekspartners kwamen daar overigens van heinde en verre vandaan naartoe, want de echt bevlogen vrijwilligers in het fantastische genre zijn dun gezaaid over het gehele land.

Soms liep dat wat uit de hand, omdat we allemaal nog slechts beschikten over een rudimentair begin van voorhoofdshersenen, zoals dat nu eenmaal het geval is bij jongelui rond de puberteit: de “hoofdredacteur” plakte weleens een bizar briefje op de voordeur als de ouders niet opletten. Dan bleef een recent toegetreden lid van deze selecte club spontaan weg, hij spoedde zich, na het gelezen te hebben, terug naar huis. Dat was natuurlijk dom, zoals dat hoort bij pubers.

Op enig moment begint het gedonder: jongetje ontmoet meisje en, nou ja, de rest hoeft geen betoog. Er moet ergens gewoond worden. Maar dat was destijds al zo goed als onmogelijk in Amsterdam: onbetaalbare huizen, die er vaak eigenlijk zelfs helemaal niet waren.

Dus werd er uitgeweken naar allerlei plekken op de aardkloot. Nieuw Vennep bleek ook over huizen te beschikken waar je geen miljardair voor hoefde te zijn om ze te kunnen bekostigen. En nu zitten we daar. Niks mis mee. Maar het is niet hetzelfde als zo’n wereldstad als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag – dat zal niemand verrassen. Een plaats voor de overnachting, voor het ordentelijk opvoeden van je kinderen en zo.

Het station van Nieuw Vennep is gelukkig wel goed bereikbaar vanuit die wereldsteden. Er gaan met grote regelmaat treinen naar alle uithoeken van onze natie en op het station is een onvoorstelbare hoeveelheid GRATIS parkeerruimte voorradig – in de weekeinden zeer zeker. Je kunt een auto ook wel kwijt in het centrum, trouwens, als je het prefereert om dat voertuig nèt wat dichter bij de conventielocatie tekunnen stallen.

Nieuw Vennep heeft een eenvoudig station, met een groot parkeerterrein erbij. Er rijden treinen van en naar Amsterdam en Den Haag, die het plaatsje ongeveer tweemaal per uur frequenteren. Grofweg vanuit Amsterdamkomen ze zes minuten voor elk half uur en ook elf minuten na het hele uur op het station aan. En grofweg vanuit Den Haag arriveren ze [X=een heel uur] om Xu3, Xu8, Xu17, Xu33, Xu38 en Xu47.

Het is dus vooral slim om vanuit Den Haag naar Nieuw Vennep te reizen, zo lijkt het – althans: indien je de trein prefereert: je hebt dan veel meer keuze.

Nieuw Vennep ligt ten zuiden van Amsterdam: je passeert met de auto, als je vanuit het noorden komt op de A4, eerst Schiphol, daarna Hoofddorp en neemt de navolgende afrit, na het tankstation, richting Nieuw Vennep (aan het eind van de afrit rechts aanhouden)

Vanuit het zuiden gezien kan je Nieuw Vennep zowel vanaf de A44 als vanaf de A4 benaderen. Waar die twee stromen bij elkaar komen, daar vind je de juiste afrit (aan het eind van die afrit moet je links aanhouden)

Volg nadien de borden Centrum – het station ligt langs de Venneperweg en de locatie van de conventie is, daarvandaan gezien, een stukje terug in de richting van het centrum van de plaats gelegen.

Wie overnachtingsmogelijkheden zoekt, kan gebruik maken van de aanbieding van het hotel restaurant De Rustende Jager:

Wie wil overnachten van vrijdag op zaterdag, of van zaterdag op zondag, of van vrijdag tot aan zondag, kan terecht bij De Rustende Jager in Nieuw Vennep, zo lang er nog kamers beschikbaar zijn natuurlijk.

Je moet dan je kamer boeken via de website van het hotel en daarbij de kortingscode

//fantastische-vertellingenhotelkamer2024

gebruiken: dan ontvang je maar liefst 10% korting op de normale kamerprijs!

Mocht De Rustende Jager geen kamer meer beschikbaar hebben, dan is ons advies uit te wijken naar een van de vele hotels in de directe nabijheid. Bijvoorbeeld Van Der Valk Schiphol of Hotel Fletcher – dat wat verder weg ligt, of anders NH Hotel Schiphol in Hoofddorp (vlakbij Nieuw Vennep).

Laat het aub. weten als hotels volzitten, of wanneer je een aantrekkelijke overnachtingsplek hebt ontdekt, want dat zullen we dan natuurlijk graag delen met andere bezoekers aan de Fantasticon!

ORGANISATOR

Stichting Fantastische Vertellingen
Geddingmoor 32 – 2151 DK Nieuw Vennep
+31651917129
https://www.fantastischevertellingen.nl
info@fantastische-vertellingen.nl

LOCATIE

Wijkcentrum Linquenda
Oostmoor 52 – 2151 VC Nieuw Vennep
+310252621481
https://www.stichtingmaatvast.nl/locations/wijkgebouw-linquenda/

ETEN

B&B Broodjesboetiek
Venneperweg 301 – 2153 MA Nieuw Vennep
+31(0)252673311
https://www.broodjesboetiek.nl