Over de eregasten tijdens de Fantasticon-VI zal hieronder steeds meer informatie materialiseren. Tijdens de voorbereidselen wordt stap voor stap duidelijker wie erbij aanwezig zal zijn. Kom daarom gerust geregeld hier op deze pagina terug, om de actuele stand van zaken te bezien!

Waarschijnlijk is dat u ze tijdens de Fantasticon-VI op zaterdag 6 september 2025 (de datum is bevestigd), in levenden lijve kunt ontmoeten. Sommigen laten zich zelfs door u aanraken of, nog ernstiger, aanspreken. Stel je voor: een waarachtig gesprek met zo’n individu van superheldenstatus…!

Hieronder de namen, in alfabetische volgorde:

Finn AudenaertTheo BarkelGert-Jan van den BemdEmanuel ClaessensJoris DenooGuido EekhautRoelof GoudriaanRob GeukensMike JansenJohan Klein HaneveldSaskia de KlerkMarco KnauffJeroen de LeeuwRoderick LeeuwenhartPaul van LeeuwenkampJos LexmondJohanna LimeMiriam OotjersFrank RogerJan RoosenTais TengJoost UitdehaagRoos van der VeldenLuc VosCharles van Wettum

Finn Audenaert

…(Gent, 1977) schrijft korte verhalen: SF en horror, soms ook fantasy. Hij verzorgt de eindredactie van In Tenebris, de Vlaamse boekenreeks over fantastiek en mysterie, en van andere uitgaven van Poespa Producties. Verder is hij redacteur van het online tijdschrift Out Of This World. Daarnaast bespreekt hij boeken, onder andere voor Fantastische Vertellingen.

publicaties van Finn

Theo Barkel

…(*1968) had van jongs af aan één grote liefde, schrijven. En dan bij voorkeur Science Fiction of Horror overgoten met een dosis humor. Van zijn korte verhalen zijn er al heel wat gepubliceerd en hij heeft talloze artikelen geschreven voor het SF-magazine SF-Terra.

Samen met collega auteur Johan Klein Haneveld heeft hij ondertussen twee romans geschreven die hun liefde voor schrijven en het genre belichamen.

Naast schrijven is muziek zijn grote liefde. Hij speelt verschillende instrumenten, maar eindigt om een of andere reden altijd binnen vijf minuten op zijn gitaar, iets wat zijn buren tot nu toe bewonderenswaardig goed weten te verdragen.

Gert-Jan van den Bemd

‘Het is wonderlijk hoe woorden op papier beelden vormen in je hoofd. Een tekst is voor niemand hetzelfde. Soms probeer ik die beelden aan anderen te laten zien, door ze te tekenen, maar dat is een kansloze exercitie. Desalniettemin een plezierige activiteit. En daar gaat het tenslotte om.’

publicaties van Gert-Jan

Emanuel Claessens

…(*1955, Rotterdam) is geograaf van beroep en (tijd)reiziger sinds geboorte. Hij heeft enkele decennia in verschillende verre landen gewoond en gewerkt. Tegenwoordig kijkt hij in Rotterdam uit over drie bruggen en een rivier. Hij schrijft korte verhalen in het magisch realisme en heeft gepubliceerd in verhalenbundels en tijdschriften als Wonderwaan, Deus ex Machina en Fantastische Vertellingen. Hij zegt dat de beste ideeën voor verhalen ontstaan tijdens het hardlopen op gure avonden in een donker bos – een bewering die geheel voor eigen rekening is.

publicaties van Emanuel

Guido Eekhaut

…passeerde in 2024 tweemaal de zeventig: in leeftijd en in gepubliceerde boeken. Beide cijfers worden regelmatig aangepast. Nadat hij een heel hoofdstuk kreeg in de Fantastische Ontmoetingen van zijn goede vriend Paul Van Leeuwenkamp (uitgeverij Quasis), is hij nog méér actief geworden, en op de vorige Fantasticon (in 2024) waren zelfs vier van zijn uitgevers aanwezig. Er verschijnen dus met regelmaat nieuwe boeken en verhalen, en hij is actief op enkele sociale media, waar elke verschijning in de verf gezet wordt.

publicaties van Guido

Rob Geukens

…schrijft kinderboeken die vaak een fantastisch element bevatten, zoals de Vindeleer-trilogie en de recente bundel Monsterjager. Hij schrijft regelmatig kortverhalen in het fantastische genre, en stelt momenteel een bundel samen met verhalen die het werk van Piet Apol eren, een auteur die hij aan de vergetelheid probeert te ontrukken. Je mag hem alles vragen, maar doe je dat tijdens het Dispuut, dan stelt hij er zeker eentje terug..

publicaties van Rob

Roelof Goudriaan

…moet nog steeds leren hoeveel hooi op een vork past. Zo kan hij het niet laten om zich met tijdschriften in te laten – zoals het Ierse slipstreamtijdschrift Albedo One (vanaf 1998) en in eigen taal het verhalentijdschrift Wonderwaan (vanaf 2007). Soms verhuist hij dan ook nog eens naar een buitenland, en heeft vanaf 1993 in elk woonland wel een uitgeverijtje gesticht, meest recent (2006) de irrealistische uitgeverij Verschijnsel.

Steeds meer herkent hij de schoonheid van mos, roest en fysiek of figuurlijk brokkelende muren. Dat helpt hem soms om blijweemoedig te schrijven en illustreren.

publicaties van Roelof

Mike Jansen

…inmiddels al zo’n 30 jaar actief in de Nederlandse SF, Fantasy en Horror, winnaar van het een en ander aan prijzen, schrijver van verhalen, romans en bundels, wedstrijdorganisator van EdgeZero en uitgever van de EdgeZero – en de Polder bundels.
Als cybersecurity-deskundige zit hij in de redelijk technische hoek en dat is nogal eens zichtbaar in zijn schrijfwerk. Hij is nog lang niet van plan met dit alles te stoppen, want hij beleeft er veel te veel plezier aan.

publicaties van Mike

Johan Klein Haneveld

…is in de ban van SF-verhalen. Als hij ze al niet leest, of recenseert voor Fantastische Vertellingen, schrijft hij ze zelf wel of stelt hij verhalenbundels samen. Ondertussen verschenen er meer dan dertig door hem geschreven of samengestelde boeken en hij werd gepubliceerd in heel wat tijdschriften en bundels. Ten slotte praat hij graag met gelijkgestemde SF-liefhebbers, zowel lezers als schrijvers. Daarom is hij er ook weer bij op de Fantasticon-VI!

publicaties van Johan

Saskia de Klerk

…(1995) is illustrator en 2d game artist. Vanaf jonge leeftijd was ze al gefacineerd door fantastische wezens, en dat heeft nooit opgehouden: vandaar dat ze die nu ook voor anderen ontwerpt. Ze maakt veel van haar illustraties digitaal, maar streeft daarin altijd voor een handgetekende uitstraling, met ruimte voor spontaniteit en imperfectie. Wanneer ze niet haar eigen wereld uitstippelt met potlood in de hand, maakt ze graag analoge foto’s of speurt ze naar bijzondere wezens in haar eigen tuin.

publicaties van Saskia

Marco Knauff

…was al kind al gefascineerd door boeken. De bibliotheek was een van zijn favoriete plekken. Toen hij als tiener Silverberg & Sturgeon ontdekte, kreeg hij een voorliefde voor sciencefiction. Het ging zelfs zo ver, dat hij zijn favoriete auteurs uit bed belde. Aangezien essef in de bibliotheken een steeds kleinere rol speelde, ging hij het zelf maar schrijven. En dat doet hij, tussen andere romans door, nog steeds.

publicaties van Marco

Jeroen de Leeuw

…schrijft eigenlijk pas sinds een paar jaar in het fantastische genre. Hij schrijft voornamelijk korte fictie en sciencefictionverhalen en hij heeft een aantal daarvan gepubliceerd. Jeroen is begonnen aan zijn debuutroman, maar dat wil nog niet echt vlotten. In 2020 won hij de Harland Awards – tijdens Corona – dus hij is nog niet geheel bekend in en met het wereldje. Kom hem dus ontmoeten, stel hem vragen en vertel hem dingen. Bijvoorbeeld tijdens een half uurtje Koffieklets.

publicaties van Jeroen

Roderick Leeuwenhart

…laat zich niet verblinden door de glamour van Worldcon in China of andere internationale podia waar hij wordt uitgenodigd: Fantasticon in Linquenda, Nieuw-Vennep is hét culturele hoogtepunt van het jaar. U vindt hem dan ook dáár, dáár van harte, om een gezellige Koffieklets mee te doorstaan of zijn SF-romans gesigneerd aan te schaffen. Heeft u bijvoorbeeld voor uw boekenkast al eens gedacht aan Sterrenlichaam, filosofische SF-horror die laaiend enthousiaste recensies kreeg? Of allemansvriend De Heren XVII van de inmiddels gerenommeerde Zwijgende Aarde-reeks? Komt het lezen op de Fantasticon-VI!

publicaties van Roderick

Paul van Leeuwenkamp

…is misschien altijd liefhebber van sciencefiction geweest om zijn persoonlijk pessimisme met optimisme in evenwicht te houden. Want al is er in sciencefiction veel dystopisch en er komen vreselijke dingen in voor, uiteindelijk is het een optimistisch genre: we overleven, ontdekken van alles, bestormen de ruimte, creëren onszelf een toekomst.
Maar de hedendaagse ontwikkelingen verstoren zijn evenwicht, want elk optimisme, ook die van de sciencefiction, blijkt naief geleuter. Woonruimte? Ouderenzorg? Bescherming milieu? Vluchtelingenzorg?

publicaties van Paul

Jos Lexmond

…geboren in 1954. Vooral lezer en ex-schrijver van verhalen, recensent voor het NCSF en soms voor Fantastische Vertellingen, al een aantal jaren voorselecteur van de Harland Prijs, dit jaar voor het eerst jurylid voor Fantascifi, boekverzamelaar en vooral… initiator van Fandata en tegenwoordig medewerker. Houd van SF, Horror en Fantasy, in die volgorde! Bemoste Beeld-prijswinnaar van 2023, én… is daar bijzonder trots op!

publicaties van Jos

Johanna Lime

…is het pseudoniem van Marjo Heijkoop (september 1956). Zij schreef, eerst samen met Dinie Boudestein, maar sinds 2018 alleen, science fantasy verhalen die zich over verschillende planeten afspelen. In 2015 kwam het debuut Schimmenschuw, een voorloper. Daarna trilogie De vergeten vloek, waarvan deel 3 in 2020 uitkwam. In 2020 kwam ook de autobiografie van twee eigenwijze vrouwen en twee aliens, De twaalfde Saturnusmaan, uit. Marjo schreef trilogie Interplanetair, over de volgende generatie in hetzelfde universum. Ze is nu bezig aan een nieuwe serie van zes, Magische Alliantie, verdeeld over zes planeten. Johanna heeft 47 korte verhalen gepubliceerd als e-book en doet vaak mee aan schrijfwedstrijden. De afgelopen drie jaar jureert Marjo verhalen van Waterloper.
Het eerstvolgende boek dat bij Zilverbron uitkomt is: Woest Water, boek 1 van Magische Alliantie.

Miriam Ootjers

…ziet het magische in de werkelijkheid en de werkelijkheid in het magische. Twee werelden die naar elkaar getrokken worden, botsen en ideeën en karakters met elkaar uitwisselen voor de broodnodige fantastische verhalen die beide werelden verrijken. Het beste leven leef je met je voeten op de aarde en je hoofd tussen de sterren.
Ze is een veertig-en-een-beetje schrijver, redacteur en auteur van onder meer een boek met (herschreven) volksverhalen en een vracht korte verhalen binnen het magisch realisme. Haar wereld wordt bepaald door de eisen van haar katten, door een tuin waar het onkruid nooit rust en door de knipperende cursor op het beeldscherm.

publicaties van Miriam

Frank Roger

…werd op een niets vermoedende wereld losgelaten in 1957. Hij ontpopte zich al snel tot de belangrijkste vertegenwoordiger van het “frankrogerisme”, een stroming waarbij invloeden van sf, fantastiek, surrealisme en satire uitmonden in verhalen en/of collages en ander grafisch werk (met vervagende grenzen tussen genres en media) die hun weg vinden naar talloze tijdschriften en bloemlezingen in een snel uitdijend aantal talen. Verder heeft hij een zwak voor hardrock en progrock, en bezocht meer dan 1900 concerten, voornamelijk in die twee genres. Ooit was hij een onvermoeibaar reiziger, vaak gespot in Azië.

publicaties van Frank

Jan Roosen

…is geboren in 1951 en houdt zich als zeventiger voornamelijk bezig met schrijven, hardlopen, waarbij hij vergezeld wordt van krakende gewrichten, en het luisteren naar steeds hardere rockmuziek in zijn hoedanigheid als voorzitter, tevens enig lid, van z’n eigen dovenclub.
Ook de sportschool heeft een trouwe bezoeker aan hem. En Remco meldde ooit, dat wat hij instuurde “…niet zo goed te plaatsen is”. – Eigenlijk is hij dus de eigenaar van een volstrekt uniek genre… Jan hoopt als kroegbaas in de Schenkerij wat medestanders te winnen voor zijn gedachtengoed.

De laatste jaren schrijft hij ook boeken op het snijvlak van fictie en non-fictie, met het accent op de laatste categorie, waarvan er inmiddels drie zijn uitgegeven.

publicaties van Jan

Tais Teng

…(1952) heet eigenlijk Thijs van Ebbenhorst Tengbergen maar dat kon geen mens onthouden.  Hij is behalve schrijver ook illustrator, decorschilder en beeldhouwer.

Tais Teng woont in Amersfoort en heeft een atelier in Utrecht. Voor je het vraagt, hij heeft geen huisdieren, zelfs geen goudvis maar wel drie kinderen en een vrouw, wat toch ook best aardig is(?)

Hij schrijft eigenlijk voor elke leeftijd, van het eerste spreukenboekje voor schattige kleuterheksjes tot gedegen handleidingen voor zeshonderdjarige dark lords. Teng is dol op eng en houdt ook van grappig: van een zombie die over een bananenschil uitglijdt, ligt hij in een deuk. Hij heeft intussen zo’n honderdvijftien boeken geschreven, van fantasy, sciencefiction en griezelboeken tot verhalen over een haas die op zoek is naar een nieuw huis.

publicaties van Thijs

Tais Teng

Joost Uitdehaag

…z’n claim to fame is dat hij enkele malen met veel plezier in het onvolprezen Ganymedes heeft gepubliceerd. Daarna is hij de winnaar van de Edge.Zero2020 publieksprijs en een van de weinige Nederlandse auteurs die ooit een Nature Future publiceerden. Hij schreef het prachtige epische low fantasy tweeluik Fulia, de biomedische roman Vechten voor Eva, en de verhalenbundel Pake Pollok en andere verhalen. Tegenwoordig werkt hij aan het achtste deel van De zwijgende aarde. Verder is hij actief in de uitgeefcoöperatie Nimisa Publishing House, en altijd benieuwd om nieuwe schrijvers en lezers te ontmoeten en samen te bomen over de toestand in de wereld en die van het korte verhaal in het bijzonder. Hij hoopt je te zien op de Fantasticon-VI!

publicaties van Joost

Roos van der Velden

…is een jonge vrouw die gekke en iets minder gekke verhalen schrijft. Deze worden uitgegeven in het Nederlands in obscure tijdschriften en recent ook in het Engels op obscure internetplatformen.
Haar verhalen staan onder meer in Fantastische Vertellingen (klik maar op deze hyperlink)

Het Fantastisch genre vindt ze stiekem het leukst om te schrijven, omdat je een vrijheid hebt die je in andere genres niet zomaar krijgt. Bij realisme of romantiek ben je toch al snel gebonden aan een bepaalde toon en setting. Bij Science Fiction niet.
Ondertussen studeert ze film- en literatuurwetenschappen (en is ze hiervoor net terug uit Duitsland), werkt ze als serveerster, probeert ze te bedenken wat ze in godsnaam later moet gaan doen en probeert ze te ademen. Oh ja, en dat intergalactische raket brevet haalt zichzelf niet.

publicaties van Roos

Luc Vos

…Luc Vos (’68) woont in Heultje-Westerlo (België) en schrijft korte en lange verhalen en thrillers. 

Zo’n 80 kortverhalen behaalden finaleplaatsen in schrijfwedstrijden en werden in bundels gepubliceerd. Ook ultrakorte verhalen en gedichten behoren tot zijn dagelijkse bezigheid, vallen met grote regelmaat in de prijzen en worden wekelijks gepubliceerd in diverse media. 

Sinds 2022 is hij zeer actief met Anne Verelst thrillers (Uitgeverij Neckar-LetterRijn), waarvan al drie delen zijn verschenen (Zeven, Paternoster, Het Woord) en het vierde deel wordt verwacht in 2025..

publicaties van Luc

Charles van Wettum

……schrijft ‘SF met een hart’. Hij verkent niet alleen graag de grenzen van natuurkunde en technologie, maar ook (of juist) die van menselijkheid. Sommige verhalen krijgen daarmee een filosofische lading, maar wie daarvan niet bang is: gewoon lezen. Met reacties is hij altijd blij, ook wanneer die kritisch zijn. Zijn korte verhalen zijn uitdagend, zijn verhalenbundel Het zal anders is goed ontvangen en de eerste roman Kwantumschuim is bezig te landen. Stof genoeg om eens over te peinzen, te praten, te discussiëren of te mailen.

publicaties van Charles

logo Fantasticon
logo Fantasticon