Over de eregasten tijdens de Fantasticon-V zal hieronder steeds meer informatie materialiseren. Tijdens de voorbereidselen wordt stap voor stap duidelijker wie erbij aanwezig zal zijn. Kom daarom gerust geregeld hier op deze pagina terug, om de actuele stand van zaken te bezien!

Zeker is dat u ze tijdens de Fantasticon-V op zaterdag 7 september 2024, in levenden lijve kunt ontmoeten. Sommigen laten zich zelfs door u aanraken of, nog ernstiger, aanspreken. Stel je voor: een waarachtig gesprek met zo’n individu van superheldenstatus…!

Hieronder de namen, in alfabetische volgorde:

Gert-Jan van den BemdPaul van LeeuwenkampTais Teng

Gert-Jan van den Bemd

‘Het is wonderlijk hoe woorden op papier beelden vormen in je hoofd. Een tekst is voor niemand hetzelfde. Soms probeer ik die beelden aan anderen te laten zien, door ze te tekenen, maar dat is een kansloze exercitie. Desalniettemin een plezierige activiteit. En daar gaat het tenslotte om.’

publicaties van Gert-Jan

Paul van Leeuwenkamp

…is misschien altijd liefhebber van sciencefiction geweest om zijn persoonlijk pessimisme met optimisme in evenwicht te houden. Want al is er in sciencefiction veel dystopisch en er komen vreselijke dingen in voor, uiteindelijk is het een optimistisch genre: we overleven, ontdekken van alles, bestormen de ruimte, creëren onszelf een toekomst.
Maar de hedendaagse ontwikkelingen verstoren zijn evenwicht, want elk optimisme, ook die van de sciencefiction, blijkt naief geleuter. Woonruimte? Ouderenzorg? Bescherming milieu? Vluchtelingenzorg?

publicaties van Paul

Tais Teng

…(1952) heet eigenlijk Thijs van Ebbenhorst Tengbergen maar dat kon geen mens onthouden.  Hij is behalve schrijver ook illustrator, decorschilder en beeldhouwer.

Tais Teng woont in Amersfoort en heeft een atelier in Utrecht. Voor je het vraagt, hij heeft geen huisdieren, zelfs geen goudvis maar wel drie kinderen en een vrouw, wat toch ook best aardig is(?)

Hij schrijft eigenlijk voor elke leeftijd, van het eerste spreukenboekje voor schattige kleuterheksjes tot gedegen handleidingen voor zeshonderdjarige dark lords. Teng is dol op eng en houdt ook van grappig: van een zombie die over een bananenschil uitglijdt, ligt hij in een deuk. Hij heeft intussen zo’n honderdvijftien boeken geschreven, van fantasy, sciencefiction en griezelboeken tot verhalen over een haas die op zoek is naar een nieuw huis.

publicaties van Thijs

Tais Teng
logo Fantasticon
logo Fantasticon