Van de hieronder in alfabetische volgorde vermelde eregasten is zeker dat u ze tijdens de Fantasticon-III in levenden lijve kunt ontmoeten. Sommigen laten zich zelfs door u aanraken of, nog ernstiger, aanspreken. Stel je voor: een waarachtig gesprek met zo’n individu van superheldenstatus…!

Joke AdamTheo BarkelGert-Jan van den BemdJaap BoekesteinPatty van DelftGuido EekhautAndré FrankMike JansenJohan Klein HaneveldGerold H. KortPaul van LeeuwenkampMax MoragieMarcel OzymantraIsabelle PlomteuxNienke PoolFrank RogerTais TengEowen ValkPetra de Vries

Joke AdamJoke Adam

Joke Adam is geboren in 1981 te Vilvoorde (België). Ze studeerde wetenschap, gaf les en werkt nu als IT-medewerkster. Sinds 2009 woont ze in Mol (ook in België) samen met haar man. Ze heeft twee kinderen die genoeg van haar aandacht vergen. Ze houdt nog steeds van wetenschap, maar ook van kunst, bordspellen en fantasie. In haar vrije tijd schrijft ze graag verhalen die deze interesses combineren.

Tijdens de Fantasticon-III zal Joke haar kunstwerken tentoonstellen en daarnaast ook door haar gepubliceerde boeken neerleggen en desgewenst aan bezoekers verkopen.

publicaties van Joke Adam bij de Stichting Fantastische Vertellingen

Theo BarkelTheo Barkel

Theo Barkel was onder meer oud-hoofdredacteur van SF-Terra, is al vele jaren actief als schrijver en heeft naast een respectabel aantal boeken vele korte verhalen op zijn naam staan. Naast de Horrorserie Shadajaël is hij vooral bekend geworden met zijn humoristische fanrtasyroman Het chagrijnige slagzwaard, dat hem zelfs een vergelijking opleverde met de Britse schrijver Terry Pratchett.
Serieuze onderwerpen gaat hij echter ook niet uit de weg, maar zijn grote liefde is en blijft sciencefiction.

Tijdens de Fantasticon-III zal Theo een tafeltje met allerlei moois bemensen, aanspreekbaar zijn (alleen met de juiste bezweringen, maar dat spreekt vanzelf) en als interveniënt optreden tussen bezoekers en de auteurs waarmee hij als uitgever in nauw contact staat.

Gert-Jan van den BemdGert-Jan van den Bemd

Gert-Jan van den Bemd is in 1964 in Breda geboren en daar woont hij nog steeds. Hij is beeldend kunstenaar en schrijver van romans, korte verhalen, columns, gedichten en non-fictie. Met veel plezier illustreert hij voor Fantastische Vertellingen. In de werktijd die resteert is hij redacteur van REALmag.

Tijdens de Fantasticon-III zal Gert-Jan werken van eigen hand tonen in de artshow en daarnaast gaat hij actief tot tekenACTIE! over met deelnemers aan een of meer bijeenkomsten in de Bijzaal.

publicaties van Gert-Jan van den Bemd bij de Stichting Fantastische Vertellingen

Jaap BoekesteinJaap Boekestein

Jaap Boekestein schrijft sciencefiction, fantasy, horror, thrillers en verder alle genres die hem interessant lijken. Zijn eerste verhaal verscheen in 1989 en daarna volgden er vele. Hij werkte o.a. in het gevangeniswezen, bij een recherchebureau en als uitsmijter.

Tijdens de Fantasticon-III neemt Jaap tenminste één van de workshops voor zijn rekening.

publicaties van Jaap Boekestein bij de Stichting Fantastische Vertellingen

Patty van Delft

Patty van Delft

Patty van Delft is geboren en getogen in Den Haag. Na jarenlang voor de klas gestaan te hebben, is zij nu fulltime schrijfster. Sinds zij jong was, verslindt zij al boeken en schrijft ze korte verhalen en gedichten.

Vooral het lezen en schrijven van fantasy heeft haar passie, want wat is er nu mooier dan even te ontsnappen aan de werkelijkheid en jezelf te verliezen in een wereld met magie, helden en draken?
Naast schrijven heeft Patty nog vele andere hobby’s zoals fotograferen, schilderen, sport, spelletjes en natuurlijk lezen.
Haar Fantasy boeken zijn gericht op een breed publiek, maar met name op jongvolwassenen. De verhalen zijn meeslepend en bevatten herkenbare, maatschappelijke problemen.

Tijdens de Fantasticon-III loopt Patty zomaar rond, tussen ons, gewone stervelingen. Zij is bovendien bereid om koffieklets-praatjes te maken. En zij sluit zich daarnaast ook nog aan bij het dispuut, aan het eind van de dag.

Guido EekhautGuido Eekhaut

Guido Eekhaut schrijft en publiceert misdaadboeken, thrillers, speculatieve en fantastische literatuur en vaak een mengvorm van sommige van deze genres.

Hij publiceerde ruim vijftig boeken en honderddertig verhalen. Hij schrijft zowel in het Nederlands als het Engels.

Zijn bekendste boek is Absint, dat in 2009 de Hercule Poirot Award won en in Duitsland en de Verenigde Staten verscheen. Andere boeken kwamen op de shortlist van de Diamanten Kogel en de Gouden Strop terecht.

Tijdens de Fantasticon-III loopt Guido in elk geval zonder leidband of bewaker in het wild rond, is aanspreekbaar door gewone stervelingen en bereid om praatjes te maken. Misschien sluit hij zich daarnaast ook nog aan bij het een of ander.

publicaties van Guido Eekhaut bij de Stichting Fantastische Vertellingen

André FrankAndré Frank

André Frank (1950) is kunstschilder, schrijver. Hij volgde zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Als kunstschilder werkt hij afwisselend realistisch en abstract met vaak ‘het mysterie’ als uitgangspunt. Daarnaast schrijft hij gedichten, korte en lange verhalen. Enkele hiervan heeft hij zelf uitgegeven met illustraties van eigen hand. Tijdens het schilderen en het schrijven ontstaan ideeën en meerdere dimensies uit het niets en is het de kunst om het beeld en het woord sterk en aansprekend te houden.

André maakt tijdens de Fantasticon-III zijn opwachting in persona en ook met enkele daarnaartoe meegebrachte kunstwerken, abstract van aard.

Mike JansenMike Jansen

Mike Jansen schreef zijn eerste SF in opstellen op school. Meestal met een filosofisch tintje of interessante twist. Niets daarvan is gelukkig bewaard gebleven. Hij ontwikkelde zijn schrijfkunst verder in RPG settings en vanuit die hoek deed hij met zijn RPG maatjes mee met schrijfwedstrijden. Dat werd toch wel wat serieuzer met een Rob Voorenprijs en een King Kong Award op zak.

Met Roelof Goudriaan een uitgeverijtje opgezet, Babel Publications, eigenlijk uit onvrede over de publicatiemogelijkheden voor Nederlandse en Vlaamse SF/F/H schrijvers. Samen meer dan dertig boeken uitgegeven, ook tijdens Roelofs verblijf in Ierland.

Tot de dood van Paul Harland actief geweest in fandom, daarna paar jaar stilgelegen door werk en gezin. Vanaf 2011 weer volop aan het schrijven, verhalen en bijbehorende publicaties in binnen- en buitenland, wat prijzen, een paar romans en wat bundels.

Toch weer die onvrede, dit keer over het niet kunnen waarderen van winnende verhalen uit de diverse verhalenwedstrijden. Daarom met Peter Kaptein EdgeZero begonnen om de beste van die verhalen te verzamelen en alsnog uit te brengen in een jaarlijkse bundel.

Inmiddels vertaald in 13 talen, dus nog ruim 40 te gaan om vertalingsmeester Frank Roger in te kunnen halen. Lukt misschien niet, maar het is het proberen waard en waarschijnlijk net zo nuttig als proberen de ruim 400 publicaties van heer Boekestein of de ruim 100 romans van heer Teng in te halen.

Mike is in ieder geval van plan door te gaan met schrijven tot hij aan de laatste slaap begint, ergens in 2341.

Tijdens de Fantasticon-III neemt Mike van allerlei taken voor zijn rekening. Bijvoorbeeld in de Schenkerij, maar hij zal ook voorzien in tenminste één van de workshops.

publicaties van Mike Jansen bij de Stichting Fantastische Vertellingen

Johan Klein HaneveldJohan Klein Haneveld

Johan Klein Haneveld (*1976) schrijft sciencefiction-, fantasy- en horrorverhalen. Hij debuteerde in 2001 met de SF-roman Neptunus. Sindsdien zijn in totaal twintig boeken van zijn hand verschenen (per juni 2021).

Verder is hij de samensteller van de verhalenbundel Voorbij de storm, met verhalen over klimaatverandering. Hij publiceert regelmatig korte verhalen in bundels en tijdschriften. Daarnaast verschijnen essays van zijn hand op diverse websites.

Hij is jurylid voor de SF/Fantasy-schrijfwedstrijden van Godijn Publishing. Ten slotte recenseert hij SF- en fantasyboeken, onder andere voor het tijdschrift Fantastische Vertellingen. Johan studeerde Biomedische Wetenschappen in Leiden en werkt als eindredacteur voor het Tijdschrift voor diergeneeskunde. Niet alleen is hij fanatiek lezer van boeken en stripverhalen, hij is ook van kind af aan enthousiast over de aquariumhobby en bezit meerdere aquaria. Als de omstandigheden het toelaten bezoekt hij graag een dierentuin of een natuurhistorisch museum. Hij woont samen met zijn vrouw in Delft.

Tijdens de Fantasticon-III neemt Johan in elk geval een workshop voor zijn rekening en zal hij bovendien in de Schenkerij taken gaan uitvoeren.

publicaties van Johan Klein Haneveld bij de Stichting Fantastische Vertellingen

Gerold H. KortGerold H. Kort

Gerold H. Kort is recentelijk als schrijver van Surinaamse verhalen gedebuteerd in nummer 59 van het tijdschrift Fantastische Vertellingen (september 2021).

Tijdens de Fantasticon-III zal Gerold verwelkomd worden als deelnemer aan het Schrijversdispuut!

publicaties van Gerold H. Kort bij de Stichting Fantastische Vertellingen

Paul van LeeuwenkampPaul van Leeuwenkamp

Paul van Leeuwenkamp (*Den Haag, 1955), bijna veertig jaar werkzaam in de ICT als ontwerper en informatieanalist, vader van twee dochters, volleyballer en schaker, publiceerde gedichten, verhalen, essays en recensies in diverse genres.

Zijn gedichten werden meerdere keren bekroond, onder meer met de Poëzieprijs van de Stad Sint Truiden (1991), en ze werden gebundeld in Brede gebaren (1992), Als een huis (1996) en Krabbels op de krant (2004). Met de Amsterdamse schrijver Meurs A.M. maakte hij een bloemlezing uit gedichten van Gust van Brussel, Het onbereikbare licht. Zijn gedichten verschenen in diverse bloemlezingen, waaronder Een geluk als nieuwe wijn geschonken: de 100 beste gedichten uit De Gedichtenwedstrijd 2019.

In zijn verhalen is het fantastische vaak aanwezig. Sciencefictionverhalen werden gebundeld in Plasmadromen (2007), gevolgd door het gratis ebook De schaal van offerande (2012). Begin 2014 verscheen bij Stichting Fantastische Vertellingen Voor de geboorte, een roman in verhalen en andere teksten die het eerste deel vormt van De boeken van tijd van leven. Het tweede deel, Corresponderend, is in voorbereiding.

Recent verschenen verhalen in Wereldbedenkers: 19 Nederlandstalige verhalen geïnspireerd door Jack Vance (2017); Nieuw-West Side stories: Veertien schrijvers over Amsterdam Nieuw-West (2018); EdgeZero: De beste Nederlandse genreverhalen uit 2019 (2020), Wonderwaan 50 (2020).

Werk werd in geringe mate, vertaald in het Engels en Duits (in Rund um die Welt, 2016).

Paul schreef talloze recensies en korte essays voor tijdschriften als Leesidee, De Leeswolf, Fantastische Vertellingen, Concept, Holland SF, Meander en Ballustra, was redactielid bij Schreef en Holland SF en is vast medewerker bij Ballustra.

Hij was vier keer jurylid/voorselecteur bij de Paul Harland Prijs, de oudste verhalenwedstrijd voor fantastische verhalen. Daarvoor was hij geregeld in de top tien van deze wedstrijd terug te vinden, met een 2e en 3e plaats als hoogste noteringen.

In 2013 verscheen bij Stichting Fantastische Vertellingen in de Rare Praatjes-reeks een dubbel-DVD met het interview dat Jeroen Kuypers (Max Moragie) begin dat jaar met hem had. In dat jaar werd hij ook bekroond met de Bemoste Beeld-prijs voor zijn werk binnen de fantastische literatuur.

Sinds 2013 is hij samen met Remco Meisner samensteller van de jaarlijkse Ganymedes-verzamelbundel met fantastische verhalen en gedichten.

Tijdens de Fantasticon-III heeft Paul aangeboden verscheidene taken voor zijn rekening te nemen; hij vervult dus feitelijk vooral de rol van ‘vliegende kiep’. Waarschijnlijk helpt hij bij het verschuiven van tafels, het tappen van allerhande nats, de workshops, de Schenkerij en nog zo het een en ander.

publicaties van Paul van Leeuwenkamp bij de Stichting Fantastische Vertellingen

Max MoragieMax Moragie

Max Moragie is het essayistisch en prozaïsch alter ego van Jeroen Kuypers. Onder de naam Moragie verschenen misdaadromans, essays over en interviews met auteurs en ook science fictionverhalen.

De laatste werden voornamelijk gepubliceerd in het jaarboek Ganymedes en afzonderlijk in de bundel Behuisde Tijd, die door Johan Klein Haneveld heel terecht werden betiteld als de hoofdstukken van een ‘mozaïekroman’.

Moragie is een liefhebber van de dystopie. Ook al is je eigen wereldbeeld een stuk minder somber, literatuur is bedoeld om ons aan het denken te zetten en dat doe je niet met verhalen waarin de toekomst of het heden één dolle boel lijkt. In zijn SF proza is duidelijk de invloed van de ‘old school’ herkenbaar: een plot mag niet drinken in een overvloed aan details.

Het is nog onduidelijk welke taken Max tijdens de Fantasticon-III voor z’n rekening zal nemen, anders dan het ledigen van glazen en het uitslaan van (Willie) Wartaal. We zullen het in ieder geval nieuwsgierig aanschouwen.

publicaties van Max Moragie bij de Stichting Fantastische Vertellingen

Marcel OzymantraMarcel Ozymantra

Marcel Ozymantra is geboren in 1970. Hij is kunstenaar en schrijver.

Marcel levert met grote regelmaat illustraties bij verhalen in Fantastische Vertellingen en plaatste korte (geïllustreerde) verhalen in onder meer het jaarboek Ganymedes.

Marcel zal tijdens de Fantasticon-III in ieder geval materiaal tentoonstellen in de Hoofdzaal.

publicaties van Marcel Ozymantra bij de Stichting Fantastische Vertellingen

Nienke PoolNienke Pool

Nienke Pool publiceerde meermalen verhalen in Ganymedes en deed dat een keertje in samenwerking met Gidion van de Swaluw.

Ze bracht samen met hem ook een eigen, deels autobiografisch boekje uit in de Rare Boekjes-reeks van de Stichting Fantastische Vertellingen.

Nienke zal in ieder geval taken in de Schenkerij voor haar rekening nemen, maar stiekem hopen we natuurlijk ook op andere bijdragen van haar, zoals bijvoorbeeld in verband met het Schrijversdispuut.

publicaties van Nienke Pool bij de Stichting Fantastische Vertellingen

Frank RogerFrank Roger

Frank Roger is geboren in 1957 in Gent, België (als Frank Roger Florimond De Cuyper). Hij is de zoon van kunstschilder Roger De Cuyper (1921-2008) en de achterneef van schrijver en kunstschilder Gerard Ceunis (1885-1964).
Hij studeerde Germaanse filologie (Engels-Nederlands) aan de RUG, en behaalde zijn diploma in 1981 met een scriptie gewijd aan Philip K. Dick.
Inmiddels heeft hij ongeveer 1000 publicaties op zijn naam staan in meer dan veertig talen, naast het Nederlands in het Engels, Frans, Duits, Deens, IJslands, Afrikaans, Fries, Schots, Nedersaksisch, Spaans, Portugees, Galicisch, Italiaans, Occitaans, Provençaals, Catalaans, Roemeens, Grieks, Russisch, Pools, Bulgaars, Servisch, Sloveens, Kroatisch, Bretoens, Welsh, Keltisch Schots, Manx, Cornish, Litouws, Albaans, Hindi, Bengaals, Fins, Ests, Hongaars, Hebreeuws, Chinees, Kannada, Esperanto, Volapük, Ido en Glosa.

Tijdens de Fantasticon-III zal Frank voorzien in enkele Koffieklets-sessies met individuele bezoekers.

webpagina van Frank Rogerpublicaties van Frank Roger bij de Stichting Fantastische Vertellingen

Isabelle PlomteuxIsabelle Plomteux

Isabelle Plomteux (*Leuven, 1969) studeerde architectuur en kunstgeschiedenis en voegde daar later nog bedrijfsbeheer en boekhouden aan toe.

Wonen en werken doet ze in Bierbeek, waar ze met haar man en drie inmiddels volwassen kinderen een landbouwbedrijf runt.

Als ze niet op het bedrijf werkt, leest of schrijft ze fantasy. Verder houdt ze van tuinieren en verzamelt ze fanatiek boeken. Haar collectie, die vooral fantasy, SF en kunstboeken omvat, is inmiddels zo groot dat ze niet langer in een kamer past..

Tijdens de Fantasticon-III zal Isabelle onder meer deelnemen aan het Schrijversdispuut in de Bijzaal.

publicaties van Isabelle Plomteux bij de Stichting Fantastische Vertellingen

Tais TengTais Teng

Tais Teng, pseudoniem van Thijs van Ebbenborst-Tengbergen (*1952), is kunstenaar, illustrator en schrijver.

Tijdens de Fantasticon-III zal Tais enkele van zijn kunstwerken tonen. Ongetwijfeld zal hij in sommige gevallen zelfs bereid zijn er een of meer te slijten aan iemand die er onbeleefd veel voor wil neertellen…!

publicaties van Tais Teng bij de Stichting Fantastische Vertellingen

Eowen ValkEowen Valk

Natuurliefhebber Eowen Valk schrijft in haar vrije tijd fantasy en korte horrorverhalen met een scherp randje. Af en toe waagt ze zich aan een sciencefiction verhaal. Daarnaast houdt ze van lezen, spannende films kijken, tuinieren en bloggen.

Ze laat zich inspireren door de natuur, andere culturen, het gedrag van mensen, het bovennatuurlijke en buitenaardse wezens. Haar fantasy verhalen spelen zich af in verzonnen werelden. De horrorverhalen spelen zich af in onze wereld en bevatten een gezonde portie actie.

Eowen schrijft regelmatig voor genre-gerelateerde schrijfwedstrijden. In 2020 won ze de derde prijs bij de Waterloper verhalenwedstrijd. Een aantal van haar verhalen zijn gepubliceerd in verhalenbundels en Fantastische Vertellingen.

Tijdens de Fantasticon-III zal Eowen deelnemen aan het Schrijversdispuut.

publicaties van Eowen Valk bij de Stichting Fantastische Vertellingen

Petra de VriesPetra de Vries

Petra de Vries is een bescheiden kunstenares. Ze treedt niet graag op de voorgrond, maar maakte intussen wel bijna alle omslagillustraties van de sjieke Snuffel-reeks bij de Stichting Fantastische Vertellingen. En daarnaast ook nog meerdere illustraties in het tijdschrift Fantastische Vertellingen.

Dus al die bescheidenheid is niet nodig, al heeft het best een zekere charme. We vinden het erg leuk dat ze erbij is op deze dag, zodat belangstellenden een gesprekje met haar kunnen aanknopen.

We rekenen erop enkele van haar creaties te mogen bewonderen in de Kunstexpositie.

publicaties van Petra de Vries bij de Stichting Fantastische Vertellingen

logo Fantasticon
logo Fantasticon