De Fantasticon-IV is de vierde conventie, die de Stichting Fantastische Vertellingen organiseert sinds 1979poster van de Fantasticon-I uit 1981. Na de allereerste Fantasticon-I, die in 1981 plaatsgreep in een schoolgebouw aan de Europaboulevard in Amsterdam, volgde een Fantasticon-II, enkele jaren later, die faliekant mislukte, omdat de organisator daartoe onnadenkend de dag had uitgekozen waarop óók het Boekenbal van dat jaar plaatsvond. Gelukkig was de Fantasticon-III (september 2022) wel weer een enorm succes.

Al met al besloten we om de dag jaarlijks te gaan herhalen. Hopelijk besluit de buitenaardse invasiemacht of de organisatie van het Boekenbal dit maal voor een andere datum inzake eventueel ander vertier.

Onze stichting beoogt het propageren en stimuleren van oorspronkelijk Nederlandstalige fantastische literatuur en kunst.

Met de Fantasticon willen we alle liefhebbers van fantastische literatuur en kunst op een laagdrempelige manier met elkaar in contact brengen: de conventie brengt schrijvers, lezers, uitgevers en recensenten bij elkaar.

Geen kosten, veel plezier, ontspannen, informeel, toegankelijk.

Verscheidene uitgevers, zowel de professionele als de zelfpublicerende schrijvers of kunstenaars, presenteren hun materiaal. Je kunt met ze in gesprek. Ze leggen uit welk pad ze aflegden, onthullen op welke wijze ook jij een plekje kunt veroveren.

Schrijvers lopen rond, onbeheerd en zonder particuliere bewakers: ze zijn toegankelijk, je kunt ze gewoon aanspreken, om een handtekening vragen, beter leren kennen.

De recensenten mengen zich in het gezelschap. Ze leggen contacten en maken graag met lezers, uitgevers en schrijvers kennis. Onbekend maakt onbemind, zegt het spreekwoord. Omgekeerd kan je misschien ook wel stellen: bekend maakt meer bemind.

We wensen alle belangstellenden en organisatoren, louter vrijwilligers, een heel fijne conventie toe!

Wanneer je bent geïnteresseerd in de ontstaansgeschiedenis van de Stichting Fantastische Vertellingen en ook wat meer wilt weten over de wijze waarop deze instelling functioneert, wat er zoal wordt uitgebracht, en dergelijke, kan je daarover een heel aardig beeld verkrijgen door kennis te nemen van het interview tussen Robin Rozendal en Remco Meisner uit 2021.

ORGANISATIE:

Stichting Fantastische Vertellingen
Geddingmoor 32 – 2151 DK Nieuw Vennep
+31651917129
https://www.fantastischevertellingen.nl
info@fantastische-vertellingen.nl